2019-12-04 15:51:59• hírek • Bajnai Botond

Szeretik Szatmáron a kézműves holmikat

Nagy az érdeklődés az új-központban működő karácsonyi vásár termékei iránt, napról-napra többen keresik fel a kézműves portékáikat kínáló, helyi és messzebbről érkezett mesteremberek standjait.

Idén is lehetővé tette a karácsonyi vásár megszervezését a városvezetés, a Coposu sétányon több mint 30 fabódé standjaira rakodhattak ki a környék kézművesei.
 

Mint az már megszokott, a karácsonyi vásár gerincét most is az Aranykapu Kulturális Egyesület kézművesei adják, 10 házikóba 13 kiállítóval érezett az egyesület.
 

Nezezon Enikő, az Aranykapu vezetője elmondta 2005 óta minden évben jelen vannak az ünnepek közeledtével a városközpontban felállított standoknál, idén ismét szép felhozatallal sikerült megjelenni, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen évről-évre fejlődnek a kézművesek, ügyesebbnél ügyesebb munkákkal lepik meg a szatmári vásárlókat.



Az ünnepre való tekintettel szinte minden asztalnál megtalálhatóak a karácsonyfadíszek, de sok használati tárgy, ruhanemű, vagy elfogyasztható finomság is a készlet része.
 

A járókelők idén is válogathatnak az egyesület bőrdíszműves mesterének klasszikus munkái közül, a porcelán-gyurma készítő színes ékszereiből és használati tárgyaiból, nemeztárgyakból, virágkötészeti munkákból, fajátékokból, és féldrágakő-ékszerekből is egyaránt. Ugyanakkor most is kapni finom szörpöket, lekvárokat, méhészeti termékeket, sőt, méhviaszgyertyákat is találni a karácsonyi vásár standjain.



Kinn van a díszüveges, de árulnak téli kabátokat, népi ruhákat, famunkákat, rámákat, faládákat, díszeket, terítőket, ünnepi abroszokat, kézimunkákat, kézzel festett üveggömböt, báránybúnádból készített ruhadarabokat, de kézzel kötött pulóverek kardigánok és hímzett felöltők is kaphatók a városközpontban.
 

Az aranykapus kézművesek mellett ugyanakkor számos szatmári mester és kézműves munkáit is megtalálják az érdeklődők, sőt még a neves korondi munkák közül is lehet válogatni. Természetesen éhen sem marad senki, aki a vásárban sétál, az ételárusok finom falatokat kínálnak reggeltől estig.
 

Gyakorlatilag mindenki találhat magának kedvére valót. A karácsonyi vásár péntek óta látogatható, az árusok, este 8-ig várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: